Forskning Urinvejlidelse

Følg os på facebook

Forskning - urinvejsinfektion hos hunde

 

Forskning af resistente bakterier på Københavns Universitet

 

 

Her på klinikken har vi valgt at deltage i et forskningsprojekt på Københavns Universitet, som har fokus på hvordan vi kan bremse udviklingen af resistente bakterier overfor antibiotika.

Hver gang vi vælger at bruge antibiotika til dit kæledyr er det vigtigt, at vi har stillet den rigtige diagnose, og at vi ikke ”behandler for en sikkerheds skyld”.

Unødig brug af antibiotika øger forekomsten af resistente bakterier, og kan måske føre til at vi i fremtiden ikke kan behandle livstruende infektioner hos os selv og vores kæledyr.

Derudover er brug af antibiotika heller ikke uden bivirkninger for dit kæledyr, bl.a kan man se at den normale tarmflora af sunde bakterier er påvirket flere måneder efter en kur med antibiotika.

 

Derfor støtter vi et forskningsprojekt, som har fokus på, hvordan man bedst kan bekræfte diagnosen ”bakteriel urinvejsinfektion hos hunde”.

Symptomer på infektion er mange og kan være: hyppig urinering, blod i urinen, slikken på kønsorganer og smerter. Symptomer kan skyldes andet end bakterier, og det er derfor vigtigt, at vi kan adskille de infektioner, der kræver antibiotika, og dem der har andre årsager.

 

Som klient hos os, vil du blive tilbudt at deltage i forskningsprojektet, hvis vi får mistanke om, at din hund kan have en infektion i urinvejene. Det betyder at vi udtager en urinprøve, og en del af denne prøve sendes ind til Københavns Universitet til undersøgelse og dyrkning – dette er naturligvis gratis for dig som ejer. Herefter laver vi vores egen undersøgelse af urinen for at se, om vi kan bekræfte at der er bakterier tilstede og en aktiv infektion.

Uanset resultatet af vores prøve vil du blive bedt om at udfylde et spørgeskema de næste 10 dage om symptomer og adfærd, samt behandling. Dette skema skal returneres til os eller Københavns Universitet.

Prøverne vil blive brugt til at give værdifuld viden til optimal behandling af urinvejsinfektioner hos hund.

 

For tidsbestilling ring på telefon 38 60 18 16.

Frederikssundsvej 195B

2700 Brønshøj

lh@bronshojdyreklinik.dk

 

 

Tidsbestilling

på telefon 38 60 18 16

Mandag - fredag fra kl. 7.30

 

Åbningstider:

Mandag kl. 8 - 17

Tirsdag kl. 8 - 18.30

Onsdag og torsdag kl. 8 - 17

Fredag kl. 8 - 16.30

Lørdag (kun fodersalg) kl. 10 - 13

 

Vagt:

Ved akut sygdom uden for normal åbningstid. Ring: 38601816

Opdatering af data til udsendelse af vaccinations remainder og nyheder via mail.