Lopper skjult side

Følg os på facebook

Fakta omkring lopper og læs vores gode råd om loppebekæmpelse.

 

HUSK: når din hund eller kat får lopper, får dit hjem også lopper.

En stor del af loppepopulationen ligger nemlig i dine gulvtæpper, møbler eller gulvsprækker. Op til 95% af loppepopulationen lever som æg, larver og pupper i omgivelserne og kun 5% lever altså på dit kæledyr som voksne lopper.

Det kan i værste tilfælde tage op til 4-6 mdr. for at få udryddet alle loppestadier i dit hjem.

Herudover udgør naturen et ukontrolleret smittereservoir, så man må forvente at dyr som færdes meget udendørs bringer lopper med hjem.

 

Se livscyklus nedenfor:

 

 

1.Den voksne loppe lever i hunden/kattens pels, hvor de suger blod ved at stikke en sugesnabel ind i huden. Under de rette betingelser kan en enkelt hunloppe formere sig til 20.000 voksne lopper i løbet af 2 måneder!

2.Efter parring lægges op mod 50 æg i pelsen som drysser ned på gulvet/jorden og ligger altså i omgivelserne. Æggene klækkes efter 2-10 dage.

3.Larverne lever af organisk materiale bl.a. de voksnes loppers ekskrementer og hudskæl. Larverne spiser også bændelormeæg, som senere kan overføres til hunden eller katten hvis jeres kæledyr æder en loppe. De forpupper sig efter en til to uger.

4.Pupperne udklækkes efter en periode på mellem 2-50 uger. Udviklingen fra larve til puppe til voksen loppe afhænger af temperatur og luftfugtighed.

Den bedste måde til at konstatere om din hund eller kat har lopper er ved at rede dit dyr igennem med en tættekam. Hvis dit dyr har lopper vil du se mørke små kaffegrumslignende ekskrementer og ofte fanger du også levende lopper som sidder fast i tættekammens børster.

Der findes flere forskellige præparater mod lopper – både som tabletter og som pipette du giver på huden i nakken.

Når lopperne opdages, har dyret ofte haft dem i et stykke tid, og det er derfor vigtigt også at behandle omgivelserne.

MyFleaTrap er en loppefælde, der er udviklet til nemt, effektivt og giftfrit at indfange lopper i hjemmet. Den er således et supplement til loppebehandling af hund og kat, da fælden nedbringer mængden af lopper i omgivelserne.

Har du nogle spørgsmål vedr. loppebehandling, parasitter eller andet er du altid velkommen til at kontakte os per telefon eller smut forbi og få en snak med vores søde sygeplejersker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs om den nye loppefælde her.

 

For tidsbestilling, råd og vejledning - ring på telefon 38 60 18 16.

Frederikssundsvej 195B

2700 Brønshøj

lh@bronshojdyreklinik.dk

 

 

Tidsbestilling

på telefon 38 60 18 16

Mandag - fredag fra kl. 7.30

 

Åbningstider:

Mandag kl. 8 - 17

Tirsdag kl. 8 - 18.30

Onsdag og torsdag kl. 8 - 17

Fredag kl. 8 - 16.30

Lørdag (kun fodersalg) kl. 10 - 13

 

Vagt:

Ved akut sygdom uden for normal åbningstid. Ring: 38601816

Opdatering af data til udsendelse af vaccinations remainder og nyheder via mail.