Skal dein hund vaccineres hvert år skjult side

Følg os på facebook

Vaccination af hund

 

Vi anbefaler i Brønshøj Dyreklinik at vaccinere og få jeres dyr sundhedstjekket hvert år. Læs nedenfor hvorfor:

 

I dette indlæg differentieres der mellem kernevacciner og ikke-kernevacciner

 

–Kernevaccine inderholder: Hundesyge, Leverbetændelse og Parvovirus

–Ikke-kernevaccine indeholder: Leptospirose, Parainfluenza, Borrelia og Bordetella

 

Brønshøj Dyreklinik følger anbefalingerne fra Den Danske Dyrlægeforening, som lægger sig op ad anbefalingerne fra WSAVA. WSAVA er en uvildig international organisation, som har lavet retningslinier for dyrlæger, som hjælper med at sikre, at hunde er beskyttet mod infektiøse sygdomme, samtidig med at reducere antallet af indgivne vacciner.

 

WSAVA anbefaler, at hvalpe får deres sidste hvalpevaccine når de er 14-16 uger. Dvs. hvis hvalpen er vaccineret i en tidlig alder fx 7-8 uger kræver det 2 efterfølgende vacciner. Hvis hvalpens første vaccine gives ved fx 10-12 ugers alderen kræver det blot en efterfølgende vaccine.

 

Lidt om hvalpe vaccinationer og maternelle antistoffer

 

De fleste hvalpe er beskyttet af maternelle (moderens) antistoffer i de første uger af deres liv. Denne immunitet holder indtil 8 til 12 ugers alderen, hvor hvalpen så er modtagelig for den aktive immunisering i form af vaccinationer. Hvalpe med lav maternel antistof-niveau er sårbare og vil derfor i en tidlig alder respondere på vaccinen, mens hvalpe med en høj maternel antistof-niveau ikke er i stand til at respondere på vaccinen før hvalpen er 12 uger eller ældre. Det er derfor umuligt at give en ensartet vaccinationspolitik, som kan dække over alle mulige situationer.

WSAVA anbefaler således at hvalpe får deres sidste vaccine, når de er 14-16 uger.

 

De efterfølgende vaccinationer

 

WSAVA anbefaler, at alle hunde bliver revaccineret efter 12 mdr. fra det primære vaccinationsforløb som hvalp. Denne 12 måneders booster vil sikre immunitet for de hunde, som ikke har responderet tilstrækkelig mod hvalpe-vaccinerne. Herefter anbefaler WSAVA at revaccinere med at interval på 3 år eller længere, når det drejer sig om kerne-vaccinen – se ovenfor.

Drejer det sig om ikke-kernevacciner, som indeholder bakterielle antigener som Leptospirose, Bordetella, Borrelia, men også parainfluenzavirus komponenter, er det nødvendigt at vaccinere hyppigere for at opnå en pålidelig beskyttelse.

Dvs. en voksen hund kan godt blive vaccineret hvert år, men komponenterne af vaccinerne er forskellig fra år til år.

Har du yderligere spørgsmål vedr. vaccination af din hund eller hvad din hund skal vaccineres imod så ring gerne og få en snak med dyrlægen.

 

 

For tidsbestilling, råd og vejledning - ring på telefon 38 60 18 16.

Frederikssundsvej 195B

2700 Brønshøj

lh@bronshojdyreklinik.dk

 

 

Tidsbestilling

på telefon 38 60 18 16

Mandag - fredag fra kl. 7.30

 

Åbningstider:

Mandag kl. 8 - 17

Tirsdag kl. 8 - 18.30

Onsdag og torsdag kl. 8 - 17

Fredag kl. 8 - 16.30

Lørdag (kun fodersalg) kl. 10 - 13

 

Vagt:

Ved akut sygdom uden for normal åbningstid. Ring: 38601816

Opdatering af data til udsendelse af vaccinations remainder og nyheder via mail.