Kanin og smitsom virus 2017

Vigtig besked til alle kaninejere

 

Der kan være risiko for angreb af Kanin Gulsot i København. Kanin Gulsot kan være dødelig. Sygdommen forebygges ved vaccination. Brønshøj Dyreklinik afholder vaccinationsdage. Ring for tidsbestilling.

 

Pris pr. vaccineret kanin 299,- kr.

 

Kanin Gulsot (Rabbit hemorrhagic disease virus 2)

Der er nu også på Sjælland konstateret tilfælde af den meget smitsomme og uhelbredelige kanin virus Viral Haemorrhagic disease type 2 (VHD-2) – heldigvis har du som kaninejer mulighed for at forebygge, at din kanin får sygdommen ved at vaccinere den.

 

Er din kanin allerede vaccineret med den årlige Nobivac Myxo-RHD er den IKKE fuldt beskyttet mod VHD-2 som er en anden variant af virussen. Der er heldigvis udviklet en vaccine mod VHD-2 så du som kaninejer kan beskytte mod begge sygdomme.

 

VHD type 2 sygdommen har høj dødelighed ligesom VHD-1 og symptomerne kan variere blandt kaninerne. Nogle af symptomerne på sygdom er nedstemthed, appetitløshed, feber, vejtrækningsproblemer og blå slimhinder. Da sygdommen udvikles ekstremt hurtigt (12-36 timer) findes kaninerne i nogle tilfælde døde i buret fra den ene dag til den næste.

 

Sygdommen overføres via direkte kontakt mellem kaninerne eller via hø, tøj, sko, bure eller andre genstande, som har været i kontakt med en syg kanin. Det anbefales derfor at vaccinere alle kaniner, da der også har været tilfælde af dødsfald blandt indekaniner.

 

Vaccination mod VHD-2 skal gøres halvårligt. Vi afholder vaccinationsdage på Brønshøj dyreklinik for kaninerne. Der er begrænset med pladser så bestil hurtigst muligt for plads. Ring til klinikken for info på 38601816.

 

Kaninpest (Myxomatose)

 

Myxomatose kaldes også blandt kaninejere for kaninpest og skyldes en virus. Sygdommen overføres via insektbid fra f.eks. myg eller lopper, eller via direkte kontakt imellem kaniner.Kaninpest er en dødelig virus som giver feber, appetitløshed, væskende hævelser i huden, ved øjnene og ørene. Der kan også være epileptiske anfald. Sygdommen har en meget høj dødelighed og i nogle tilfælde findes kaninerne døde i buret uden foregående tegn på sygdom.

 

Der er ingen behandling for sygdommen, men den kan forebygges med en vaccination som gives 1 gang om året.

 

Rabbit hemorrhagic disease virus 1

 

Denne sygdom skyldes en calicivirus og kaldes også viral hemorrhagic disease (VHD type 1) og rammer kaniner i hele Verden.

 

Denne virus er ligesom VHD-2 meget smitsom og har en dødelighed på 80-100 %. Inkubationstiden, dvs. tiden fra kaninen er smittet til den viser tegn på sygdom kan variere fra 1-3 døgn. Syge kaniner dør indenfor 12-36 timer og man når derfor i nogle tilfælde ikke at se kaninen er syg inden den er død i buret.

 

Symptomerne er ligesom ved VHD-2 feber, nedstemthed, anfald mm.

 

Ligesom for type-2 er der ingen behandling og vi anbefaler derfor at vaccinere mod denne virus.

Vaccinen for VHD-1 findes i en kombinationsvaccine Nobivac Myxo-RHD som beskytter kaninen mod myxomatose samt VHD-1 i et år ad gangen.

 

Denne vaccine skal gives med 14 dages forskydning fra den anden vaccine - da de ikke må gives sammen.

 

 

Følg os på facebook

Frederikssundsvej 195B

2700 Brønshøj

lh@bronshojdyreklinik.dk

 

 

Tidsbestilling

på telefon 38 60 18 16

Mandag - fredag fra kl. 7.30

 

Åbningstider:

Mandag kl. 8 - 17

Tirsdag kl. 8 - 18.30

Onsdag og torsdag kl. 8 - 17

Fredag kl. 8 - 16.30

Lørdag (kun fodersalg) kl. 10 - 13

 

Vagt:

Ved akut sygdom uden for normal åbningstid. Ring: 38601816

Opdatering af data til udsendelse af vaccinations remainder og nyheder via mail.